Vývar hovězí 450 ml

Neohodnoceno

Hovězí vývar je deset hodin tažený čirý nesolený vývar z hovězích žeber a morkových kostí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Deset z deseti chlapů se shoduje: Konečně hovězí vývar je silnější vyprošťovák než aspirin. Při pravidelným požívání vás už nic nepoloží. Zvládnete zaběhnout maraton i navařit nedělní oběd pro celou rodinu. Navíc díky vysokému obsahu kolagenu v kloubních a morkových kostech slouží jako přirozená kloubní i pleťová výživa.

DOPORUČUJEME

  • jako základ do polévek či omáček
  • k dušení žebírek, líček, zvěřiny a podobně geniálních záležitostí
  • jako ingredience do guláše, burgundského nebo do ragú či soté

SLOŽENÍ

voda · hovězí maso a kosti · mrkev · celer · cibule · petržel
bobkový list · nové koření · pepř

Bez chemie Bez soli Bez lepku Ušetřený čas:10 hodin

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

10527399_1424608571114007_3859367642020018348_n Konečně vývar jsme založili v roce 2013. Už tehdy jsme byli odhodlaní jít až na morek kosti – od té doby spolupracujeme s českými farmáři, známe původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z našich produktů nepřidáváme chemii.

První kapitolu svého příběhu jsme napsali na chalupě, kam jezdíme sbírat hřiby. Nejlíp chutnají v italském rizotu, které se neobejde bez domácího vývaru. Jenže jsme po ruce nikdy neměli žádné kosti a bujóny nepřipadaly v úvahu. Uvědomili jsme si, že vývary v českých regálech úplně chybí. A tak jsme jednou práskli do stolu se slovy: „Pojďme konečně dělat dobrý vývary!“

O pár týdnů později jsme ve Francii nad skleničkou burgundského táhli první vývar. Byl z hlavy mořského ďasa, co nám zbyla po večeři. A když jsme se potom vrátili do Prahy, začali jsme na Žižkově tvořit první recepturu na zeleninový vývar.

Dneska máme v nabídce tři masové vývary, demi-glace, kuřecí consommé a polévky. Recepturu tvoříme nadále sami. Jenom jsme se z kuchyně na Žižkově přesunuli na Moravu, kde máme vyšší standard vaření a partu, která má hrnce, že by se do nich vešel i chlap.

Vývary jsou základ kuchyně – do polévek, jako nezbytná ingredience do omáček, na podlévání, do rizot i těstovin, jako lék a v neposlední řadě i jako pití, co člověka postaví na nohy.